Werkwijze

Kennismakingsgesprek

Mijn werkgebied ligt in Gooi- en Vechtstreek, daarbuiten kan ik in overleg met u kijken wat de mogelijkheden zijn. Waar mogelijk vindt het kennismakingsgesprek bij u thuis plaats. Dit gesprek duurt een uur tot 1,5 uur en is altijd vrijblijvend! In dit gesprek zullen we met elkaar kennismaken, de hulpvraag doornemen, de indicatie bekijken, de mogelijkheden bespreken, onderzoeken of mijn diensten en ik persoonlijk u verder kunnen helpen en (eventueel) tot afspraken komen.

bloempje

Begeleiding starten

Bij een aanvraag tot een indicatie kan ik u altijd ondersteunen. Als u via de gemeente (Wmo- Zin) een indicatie heeft kan ik de zorg voor u aanmelden bij de gemeente Hilversum. U bent altijd vrij om van zorgverlener te veranderen of met meerdere zorgverleners te werken. De gewenste begeleidingsuren worden in overleg met u ingepland. Op de afgesproken tijden kom ik bij de cliënt thuis. Er is altijd waar gewenst vervanging of uitbreiding met andere collega’s mogelijk. Ook kan ik de cliënt begeleiden in activiteiten buitenshuis. Vanuit de kennismaking heb ik een startprofiel opgesteld waarin de dingen staan die maken tot wie u bent. Hierdoor kan ik aansluiten op wensen en activiteiten die bij u passen, om u zo te helpen om de regie te behouden in uw leven.

Observatie / zorgplan

De eerste 6 weken binnen de begeleiding is de observatietijd. Deze tijd en alle informatie van ander zorgverleners wordt verzameld en verwerkt in een zorgplan. Het zorgplan wordt in een MDO met u, en ander betrokken zorgverleners besproken en aangevuld. Elke 6 maanden, of eerder waar nodig, word deze geëvalueerd en bijgesteld.

samen

Begeleiding bij verhuizen

 

Altijd thuis blijven wonen is niet altijd mogelijk. Het gehele proces van naar een verhuizing toegroeien vraagt aandacht. Binnen dit proces stel ik mij proactief op en werk ik nauw samen met Casemanagers Gooi -en vechtstreek. Het aanloopproces en de verhuizing zelf begeleid ik graag. Vanuit het vertrouwen binnen de bestaande begeleiding kan dit inzetten deze weg veiliger maken. Dit maakt dat deze moeilijke stap minder stressvol zal gaan, waardoor het proces voor mantelzorger en cliënt beter te dragen zal zijn. Er zijn ook mogelijkheden om de eerste weken, of daarna nog de begeleiding in een verpleeghuis door te zetten, om gewenning daar te bevorderen.